Massagebadkar utsätts för vatten och fukt och används av såväl gammal som ung. Detta ställer extra höga säkerhetskrav på dess konstruktion och funktion. Vi på Svenska Badkar tar säkerhet på största allvar och har därför utrustat alla våra badkar med omfattande säkerhetsfunktioner.

Säkerhetsinsug

Vårt säkerhetsinsug är konstruerat enligt en grundläggande fysikalisk princip: så fort något hindrar vatten- flödet vid insuget blir det lättare att suga in luft genom en alltid öppen luftventil. Detta medför att sugkraften vid säkerhetsinsuget i badkaret släpper omedelbart. Vi använder ett säkerhetsinsug vars funktion inte är beroende av elektronik för att säkerställa allra högsta tillförlitlighet och säkerhet. För att helt ta bort risken att fastna med hår i insuget till pumpen har vi gömt detta under bottenventilen. Av den anledningen hittar du inte ett insugsgaller på våra massagebadkar. Smart och säkert. Klicka på bilden för att se den större.

Överfyllnadsskydd

Bräddavloppet fungerar som ett överfyllnadskydd. Om man väljer en blandare med autofyllnad fylls karet med vatten till en förvald vattennivå och man slipper stå och vakta att det inte ska rinna över.

Nivåsensor

Badkar med [viska]™ SYSTEM har en elektronisk nivåsensor som säkerställer att det finns tillräckligt med vatten för att starta vattenpumpen. När vattennivån har passerat sensorn går det att använda alla badkarets funktioner utan risk för torrkörning.

Högsta elsäkerhet

El i badrum ställer extra höga krav på säkerhet. Massagebadkar skall därför vara CE- och S-märkta. Detta säkerställer att de elektriska delarna i badkaret följer de höga svenska säkerhetskrav som Semko ställt upp. Alla våra badkar kontrolleras och provkörs noggrant före leverans enligt de protokoll som Semko godkänt.

Inget restvatten i systemet

För att bibehålla en god hygien är det mycket viktigt med en effektiv självdränering av massagesystemet. En effektiv dränering gör att man slipper problem med dålig lukt och separata rengöringssystem.

[viska]™ AERO & HYBRID har en automatisk torrblåsningsfunktion som startar efter att badkaret tömts på vatten.

[viska]™ MASSAGE & HYBRID har ett automatiskt dräneringssystem. När avloppsventilen öppnas eller badet rinner det vatten som finns i slangarna alltid ner till en dräneringspunkt. Denna viktiga funktion förhindar bakterietillväxt och dålig lukt. Låt därför alltid avloppsventilen stå öppen eller badet.

Tippsäkert benstativ

Ett stabilt och rejält benstativ är en förutsättning för ett säkert badkar. Våra badkar är utrustade med stabiliseringssystemet ProFix som fördelar vikten under badkaret. Detta innebär att karet inte kan välta om man sätter sig på kanten, oavsett om det finns vatten i eller inte.

Med säkerhet i centrum

Vi vill att du ska känna dig fullständigt trygg och säker när du kryper ner i ett massagebadkar från Svenska Badkar. Vår säkerhetsfilosofi garanterar detta och vi jobbar ständigt för att hela tiden ligga främst när det gäller säkerhetstänkande i badrummet.