Innovation + kompetens = Svenska Badkar

Den tyska koncernen Villeroy & Boch har sedan många år varit ledande inom utveckling av bad, och framför allt massagebadkar. (Svenska Badkar är sedan 2001 ett helägt dotterbolag till Villeroy & Boch.) Med kontor och produktionsanläggningar över hela Europa ligger de i framkant när det gäller kompetens inom massagebadkar. Detta är något som märks i allra högsta grad när det gäller Svenska Badkar. Genom att kombinera svensk uppfinningsrikedom med tysk ingenjörskonst så har Svenska Badkar under många års tid gjort sig kända som ett namn som borgar för hög kvalitet och funktion.

Tryggt & säkert

Ta bara en sådan sak som säkerhet. Ett massagebadkar i en fuktig badrumsmiljö ställer extremt höga krav på elsäkerheten. Genom att tillverka badkar anpassade eller svenska badrum, lagar och regelverk i egna moderna fabriker, i stället för att massproducera dem i Kina eller Taiwan, säkerställs att varje massagebadkar som lämnar fabriken verkligen möter högsta kvalitet- och säkerhetskrav. Genom att ha teknisk kompetens på nära håll slipper också konsumenten problem vid eventuella garanti- och serviceärenden. Och ta bara en sådan viktig sak som miljöomsorg. Fler och fler konsumenter inser det oförnuftiga ur miljösynpunkt med att frakta ett badkar hela vägen från andra sidan jorden.

Kunden i centrum

En annan fördel med Svenska Badkar:s produktionssätt är att den är kundstyrd, d v s varje masssagebadkar tillverkas eller beställning och levereras direkt från fabrik till slutkund. Denna tillverkningsprocess möjiggör flexibilitet och valmöjligheter, inte bara genom ett brett modellutbud, utan också när det gäller tillval och specialanpassningar. Detta har medfört att Svenska Badkar har gjort sig kända som ett företag som “skräddarsyr” badkar.

Innovera mera

En ständig önskan och lust att förfina och förbättra produkterna har med hjälp av företagets kunniga ingenjörer och tekniker lett fram till sådana innovationer som [viska] SYSTEM, marknadens tystaste luft- och massagesystem, och ProFix stabiliseringsystem, en unik lösning som medför att badkaret står extremt stabilt och inte kan välta, oavsett om det är vattenfyllt eller ej.

Svenska Badkars kompetens, tillsammans med den snabba tekniska utvecklingen, gör att man utan tvivel vågar påstå att vi ännu inte har sett slutet på innovationerna inom badandets sköna konst…